Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

Vi har nu börjat med att göra veckoplanering gällande mat hemma hos oss. Med andra ord sätter vi oss i slutet av varje vecka och planerar vad vi ska äta under veckan som kommer. Det är ganska skönt eftersom det vissa dagar kan vara svårt att komma på vad man ska laga för mat.

Den här veckan har vi bl.a. ätit något gott som jag kan rekommendera den som själv har idétorka gällande vad den ska äta idag. Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta tycker jag är väldigt gott och fräsch. Dessutom är den enkelt och snabb (under 30 minuter) att laga. Här följer nu receptet som räcker till 4-5 personer. Receptet hittade vi i ICA’s tidning Buffé  (nr1 2011, sida 31).

Ingredienser
1/2 dl strimlade basilikablad
1/2 dl strimlad bladpersilja
finrivet skal av 1/2 citron
1 krm svartpeppar
3 msk olivolja
2 pressad vitlöksklyftor
200 g fetaost
300 g pasta (här an jag rekommendera ICA Selection Fusilloni – Dalla Costa Alimentare Fusilloni, pasta av durumvete från Italien.)
1 paket frysta sugarsnaps (à 200 g)
3 dl frysta gröna ärter

Gör såhär
1. Blanda strimlade basilikablad, strimlad bladpersilja, finrivet skal av citron, svartpeppar, olivolja och pressade vitlöksklyftor i en skål. Smula ner fetaost, rör runt.
2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
3. Låt frysta sugarsnaps och frysta gröna ärter koka med de sista 1–2 minuterna.

Häll av och blanda ärt- och pastablandningen med den marinerade fetaosten.

 

Annonser

2 thoughts on “Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s