Jordgubbssaft

Något som är riktig sommar för mig är mammas jordgubbsaft. Enkel att göra, även om det tar lite tid, och smakar så otroligt gott. Dessutom är den fin att titta på, färgen är läckert orangeröd. Förvaras i kylskåp. Eftersom det inte är många som har plats att förvara 10 flaskor saft i kylskåpet är ett bra tips att fylla petflaskor som man sedan fryser in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 liter jordgubbar
4 liter vatten
60 gram vinsyra

Blanda jordgubbar, vatten och vinsyra och mosa sönder bären. Låt stå 1 dygn.

4 kg strösocker
natriumbensonat

Sila av bären i omgångar i en saftsil (plastställning med en nätpåse). Rör ej i nätet då blir saften grumlig. Detta tar sin lilla tid, så ha tålamod. Rör sockret och tillsätt natriumbensonat efter dosering på påsen.

Bären som blivit över efter att saften silats ut kan användas till att göra jordgubbsmos. Tillsätt socker efter smak och frys in i burkar. Gott att ha till fil, gröt och som tårtfyllning.

Annonser

One thought on “Jordgubbssaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s