Somrig rulltårta med jordgubbar

Vill man göra något festligt som går fort är det perfekt med rulltårta. Skär några extra tjocka skivor, ställ på högkant och garnera med vispad grädde och valfritt tillbehör. Jag använde sommarens självklara; jordgubbar och hyvlade lite vit choklad över. Ett smidigt sätt är att använda en osthyvel. Självklart går det bra att bara skära i skivor och äta som den är och visst smakar det gott med hallon, blåbär eller någon smak till fyllning. Ett tips är att grädda rulltårtan i en form genom att vika ihop hörnen på ett bakplåtspapper, då slipper man att diska lågpannan. Se bilderna längre ner..

Rulltårta

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Mosade jordgubbar med socker till fyllning

Vik en ”form” av ett bakplåtspapper genom att vika ihop hörnen. Eller lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna och smörj kanterna noga. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan försiktigt ner. Fördela jämnt i formen. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter. Strö lite socker över den färdiggräddade kakan och stjälp upp på ett smörgåspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på, pensla lite kallt vatten på pappret så släpper det lättare. Bred sylt, mos eller mosade färska bär på den varma kakan och rulla ihop, låt svalna. Det går bra att förvara i pappret. Trä en plastpåse över om den ska ätas nästa dag, förvara i kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s