Biscotti med lingon och vit choklad

En enkel skorpa perfekt när man bara vill ha något litet till fikat. De syrliga lingonen bryter av gott mot den söta vita chokladen.

Biscotti med lingon och vitchoklad, ca 45 st.

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl färska eller frysta lingon
100 g vit choklad, hackad eller som små pluttar

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen ett i taget. Rör ner lingon och den vita chokladen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner till en slät deg. Rulla ut i 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter. Stäng av ungen och ta ut plåten och skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Receptet kommer från Två systrars söta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s