RABARBER -kräm och muffins

Det är så härligt när det börjar växa och gro i trädgården och vår rabarber har redan satt ordentlig fart. Den är ju som godast nu den här tiden då den fortfarande är relativt späd så då måste jag ju passa på! Ett tips är att ta in och skära i små bitar och frysa in i zippåsar, perfekt att plocka fram senare under året och göra exempelvis paj.


Rabarberkräm 4 port.

ca 700 g rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 1/2 msk potatismjöl

Skölj och skär rabarberstjälkarna i små bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka tills den är mjuk. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i en fin stråle ner i krämen medan du rör om. Låt sedan krämen bara koka upp. Häll upp i en skål och strö på ett tunt lager med strösocker. Servera krämen något avsvalnad med kall mjölk.


Rabarbermuffins 12 st

150 g smör el margarin
2 dl socker
3 st ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rabarber skruren i små bitar
grovmalen kardemumma efter smak

Rör smör och socker smidigt, perfekt att använda elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om mellan varje. Blanda de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Vänd försiktigt ner rabarbern. Fördela i formarna. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter. Detta recept går även att smaksätta med andra bär/frukter, ex banan & ingefära, hallon & blåbär…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s