Smulpaj med rabarber, jordgubbar och hallon

En enkel smulpaj kan ofta vara den godaste. Till helgens fina försommar väder passade det perfekt med en god paj framåt kvällen när snickargänget var färdiga för dagen. Allra bäst blir det så klart med färska bär men den här gången blev det frysta från förra sommaren. Jordgubbar, hallon och rabarber tillsammans med lite hackade valnötter på toppen. Receptet till smulpajen hämtades ur Rutiga kokboken från Ica förlag. Jag gjorde dubbel sats med pajdeg eftersom min form är ganska stor och jag tycker det är gott. Pajen serverades med marsansås, den snabba varianten, som blandades ut med lite grädde.

SMULPAJ

75 gram smör
2-3 msk strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl hackade nötter (valfritt)

Blanda de torra ingredienserna och arbeta sedan in smöret med en gaffel eller kniven i matberedaren. Fyll pajformen med de bär du önskar, sockra och strö över lite potatismjöl. Rör om. Strö över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s