Restpaj

För att fortsätta Christians ekologiska/miljövänliga tema tänkte jag tipsa om att göra paj av det som finns hemma. Allt för ofta får vi här hemma slänga mat som blivit kvar i kylskåpet efter att man lagat något tidigare i veckan. Därför blev det i slutet på denna vecka en ”restpaj” till lunch. Paj är perfekt eftersom det går att variera i oändlighet och det går att ha i det mesta. Denna gången blev det paprika, sockerärtor, fetaost, soltorkad tomat och svamp. Sedan en äggstanning på det. Paprikan från måndagens linssoppa, sockerärtorna och fetaosten från onsdagens pastarätt. Äggen, som blivit över efter påsk, fick jag av svärmor när de skulle resa bort till London. Svampen har vi själva plockat och torkat, det är vad jag kallar närodlat och ekologiskt:) Här är ett bra grundrecept på deg till en matpaj!

 

Pajen serverades med lite grönt (ruccola) och vatten att dricka. Farfar P-O kom på lunchbesök och gjorde Stina glad.

Det finns många sätt att tänka miljövänligare på, fler tips kommer längre fram…

 

Annonser

3 thoughts on “Restpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s