Mustig ruccolasoppa inramad i strålande sol och vårvärme!

En underbar vårdag, så kan man sammanfatta denna härliga vårvinter dag! Idag har det bjudits på knallblå himmel, strålande sol, och vårvärme som gjort att naturen börjat vakna till liv. Allt detta har fått en njutbar inramning av vacker fågelsång.

Själv har jag visat mig från min husligaste sida idag. Jag inledde dagen i städfejandets tecken och städade tvättstuga och skrubbade rent ugnen (vilket borde ha gjorts för minst ett halvår sedan – men inte blev gjort före idag). Ja jag var så huslig och duktig att jag nästan kände mig som Ernst.

Efter detta behövde jag lite frisk luft och tog med mig fru och dotter ut på en skön promenad i vårsolen.

Sedan fortsatte husligheterna då jag bestämde mig för att koka blåbärssylt. Vi det här laget nådde min huslighet sin kulmen. I ett euforiskt och upprymt tillstånd av huslighet höll jag på att likt Ernst kasta mina strumpor och studsa runt i köket barfota. Men jag höll mig lugn och sansad och lät strumporna sitta kvar. Men sylt blev det och i morgon ska den testas på frukostgröten, MUMS! Recept på denna sylt kommer inom kort här på bloggen om någon är intresserad.

Sedan var det dags för lunch, idag blev det en mustig, nyttig och mycket smakfull ruccolasoppa. Receptet följer här nedan om någon tycker att det verkar gott och intressant och vill testa.

Detta behöver du
(4 personer – 20 minuter)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
600 g gröna ärtor
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk kycklingfond
100 g ruccolasallad
2 dl lätt créme fraiche
salt
parmesan

Såhär enkelt tillaga du en enkel, mustig, nyttig och underbart god måltid
1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs glansig i lite matfett.
2. Häll i vatten och kycklingbuljongfond. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i ca 15 minuter.
3. Lägg i ruccolan och låt koka med i några minuter, men spara några blad till serveringen.
4. Mixa soppan slät i en blender, rör ner créme fraichen och smaka av med salt.
5. Garnera med lite ruccola och hyvlad parmesan.

Nu ska jag njuta av denna helgs sista ljuva timmar – i morgon bär det åter till verkligheten.

Annonser

2 thoughts on “Mustig ruccolasoppa inramad i strålande sol och vårvärme!

  1. Igår när jag läste rubriken till det här inlägget tänkte jag; ”Undrar om man kan slänga i ruccola i grönärtsoppa”, och gissa om jag blev glad när jag läste hela receptet.. 🙂 Har både och hemma och behöver göra mig av med båda liksom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s